Heti szemezgető 98.

2018. december 01. 08:10 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

heti_szemezgeto_uj_4.jpg

Egy újabb heti válogatással érkeztünk, amibe olyan termékeket gyűjtöttünk össze, amiket magunk is szívesen kipróbálnánk! 

 

Xiaomi Youpin elektromos gördeszka

Egy ideje már itthon is kaphatóak különféle elektromos rollerek, kerékpárok és gördeszkák is. A Xiaomi bármihez is nyúl, mindig valami szuper eszközt hoz létre. A Xiaomi Youpin családba tartozó Acton egy elektromos motorral hajtott gördeszka, amellyel sokkal könnyebbé válik a közlekedés rövidtávon. Előnye, hogy sokkal kisebb helyet foglal, mint egy elektromos roller, mégis akkora hatótávval rendelkezik, hogy aki a városban használja, biztosan elegendő lesz számára a maximális 12 kilométeres hatótáv, de akkor sem kerülünk bajba, ha messze van a munkahelyünk, ha mindennap gördeszkával tennénk meg ezt az utat, hiszen az akkumulátora 60 perc alatt feltölthető és így újra miénk az egész kapacitás.

_1_eredmeny22018_08_04_11-11-55.jpg

Az LG gyártmányú motort a Samsung gyártósorairól legördült akkumulátor táplálja, a gördeszka maximális terhelhetősége 100 kilogramm. Végsebessége eléri a 22km/h tempót is, a maximális megtehető távolság pedig 12 kilométer.

_1_eredmeny82018_08_04_11-12-24.jpg

Az irányításról egy kis kézbe illő vezeték nélküli távirányító gondoskodik. A működése nagyon egyszerű, ezzel adhatunk gázt és fékezhetünk. Az irányítást, ugyanúgy, mint egy normál gördeszkán, a súlypontunk áthelyezésével érhetjük el.

_1_eredmeny72018_08_04_11-12-21.jpg

Azt hiszem, hogy megtaláltuk a nyár új slágertermékét. A Xiaomi Youpin Acton elektromos gördeszka 299,99$-ba kerül. Az elektromos rollerem óta tudom, hogy egy elektromos eszközzel közlekedni hihetetlen olcsó, hiszen a saját rolleremmel is 20km távolságot tehetek meg egy feltöltéssel, aminek a villanyszámlája nevetségesen alacsony, 11 forint. Mivel itt kisebb a hatótáv, még ennyibe sem kerül az akkumulátor feltöltése, ami 12 kilométer távolságra elég, így sok buszjegy árát spórolhatjuk meg.

Az elektromos rollerhez szerencsére az Europe Railway Priority Mail szállítás választható, ami nem csak ingyenes, de segítségével áfa és vámmentesen rendelhető meg, így még ezt az összeget is megspórolhatjuk.

A Xiaomi Youpin Acton elektromos rollert itt rendelheted meg

 

_______________________

 

Lenovo Watch X Plus analóg óra OLED kijelzővel

lenovo-watch-x-quartz-smartwatch-8atm-heart-rate-monitor-black-20180712141117461.jpg

A Watch X Plus már jóval robosztusabb, karakteresebb óra, mint a nálunk is teszten járt olcsó Lenovo Watch 9. Az előd műanyag háza helyett itt már 316L típusú rozsdamentes acélt használnak. Megjelenése így sokkal férfiasabb lett. Megmaradt az analóg kivitel, de itt már egy OLED kijelző is helyet kapott az előlapon, ahol a főbb adatokat jeleníti meg az óra, mint az aktivitásmérés és az értesítések.

_1_eredmeny42018_07_26_19-05-55.jpg

_1_eredmeny62018_07_26_19-05-43.jpg

Belsejében egy Ronda gyártmányú szerkezet kapott helyet, az előlapon zafírüveget alkalmaztak, hogy ellenálló legyen a karcokkal szemben. Beépített 600mAh kapacitású akkumulátora 45 napos üzemidőre elegendő, amit a mellékelt töltővel tölthetünk fel.

_1_eredmeny82018_07_26_19-05-31.jpg

_1_eredmeny72018_07_26_19-05-39.jpg

A legújabb Bluetooth 5.0 vezeték nélküli modul került beépítésre, így a hátlapon található pulzusmérő szenzor, a beépített lépésszámláló és alvásmonitorozásnak köszönhetően a telefonos alkalmazással pontos információt kapunk szinte minden percünkről. Apró rezgéssel jelezni is képes, ha hívásunk érkezik vagy üzenetet, értesítést kapunk, de a Lenovo Watch X Plus órát ellátták légnyomás mérővel is.

_1_eredmeny32018_07_26_19-05-57.jpg

Az OLED kijelzőn megjeleníti a megtett lépéseket, a mért pulzust és az értesítésekről is vizuális információt ad.  A gyártói adatok szerint korlátozott idei vízálló, így az eső, kézmosás nem jelent neki gondot. A csat rész mágneses, akár csak az Apple Watch-nál is. Az árát nézve szinte sehol nem találunk hasonló órát ilyen olcsón. Jelenleg 59$-ba kerül, ami átszámolva 16 ezer forint. ezért az összegért pedig sehol nem lehet kapni hasonló analóg okosórát, aminek a használatát egy OLED kijelző segíti, és amit ilyen sok funkcióval rendelkezik.

Frissítve! A cikk megjelenése óta 100$ fölé ment az ár! Írd be a 3N146YUORI kódot és 55.99$-ra csökken az ár!

A Lenovo Watch X Plus okosórát itt találod

 

  ________________________

 

 Olcsó otthoni fotóstúdió

xiaomi_mi_8_lite_3_3.jpg

A szettet németországi raktárból rendelhetjük meg, ami így áfa és vámmentesen rendelhető meg. A fura az, hogy a hazai kínálatot nézve rábukkantam egy majdnem ugyanilyen típusú szettre. Csak a baj ott kezdődött, hogy a hazai ár majdnem négyszerese annak, mint amit megrendelhetünk németországi raktárból. A teljes szett súlya, 7.9 kg-ot nyom a mérlegen. Szerencsére ezt a csomagot az európai piacra tervezték, így nem kell átalakítókat beszereznünk a csatlakozókhoz, hiszen EU szabványú végekkel rendelkeznek a 200-240V áramfelvételre képes lámpák. 

 

A csomag tartalma: 

- 3 háttér, fehér, fekete és zöld (greenbox fotózáshoz),

- 2 áteresztő ernyő.

-2 reflex ernyő,

- 2 darab 45W teljesítményű izzó, 

- állvány,

Az állvány magasassága állítható, maximálisan 2 méter lehet. A háttér mérete 1.8 x 2.8 méter. Az ernyők mérete 33 col. A 45W teljesítményű izzók 5500K fokosak.

 befunky-collage.jpg

A szett 59.99$-ba kerül. Az áfa és vámmentes szállításhoz a „Germany Warehose” opciót válaszd

 

___________________________

 

Creality 3D Ender-3 3D nyomtató

oukitel_u23_1_1.jpg

A 3D nyomtató megjelenésében nem hoz sok újdonságot, hacsak nem említjük a centiméteres 220 x 220 x 250 milliméteres nyomtatható felületet. Az ABS, Carbon Fiber, PLA, TPU anyag 1.75 mm átmérőjű lehet, azaz a mondhatni szabványos filamenteket használó gép fúvókája 0.4mm-es vékonyságú anyagból építi fel a megtervezett tárgyakat.

oukitel_u23.jpg

A nyomtatandó tárgyakhoz természetesen nem kell profi tervezőnek lennünk, hiszen az interneten millió számra elérhetőek a különböző tervek, amiket a számítógépünkről kábelen vagy a 3D nyomtatóba helyezett memóriakártyára másolva szó szerint egy gombnyomással kinyomtathatunk. Így a letöltött STL, OBJ, G-Code fájlokat másodpercek alatt átküldhetjük a nyomatatóra, hogy nekiállhasson a munkának.

oukitel_u23_4_1.jpg

A csomagban természetesen útmutató is lapul, hogy összeállítsuk a nyomtatónkat, amivel akár már karácsonyfadíszeket is nyomtathatunk otthonra. Szerencsére a németországi raktárból rendelve nem kell plusz költségeket fizetnünk és, ha ezt az opciót választjuk, a szállítás is ingyenes.

A rendelésnél a Germany opciót válaszd, hogy ingyenes szállítással áfa és vámmentesen érkezzen meg a termék

 

 __________________________

 

Xiaomi Mijia Deerma Sweeper

paa0284-1-2444-ttql_eredmeny.jpg

Xiaomi termékekből mára már tényleg nagyon széles a termék paletta, a legapróbb kütyüktől kezdve a rizsfőzőn át, szinte minden megtalálható a gyártó kínálatában. Lassan egy egész lakást fel lehet „Mi” termékekből szerelni. Ha már robotporszívó és modernizált világ, miért ne cserélnék le a jó öreg felmosó fejet és vödröt egy innovatívabb megoldásra? Erre kínál alternatívát a Xiaomi Mijia Deerma mop.

paa0284-1-2444-n4bx_eredmeny.jpg

A márkától már megszokott elegáns, ízléses formavilággal megáldott termékről van szó most is. Több szempontból is praktikus eszköz lett a Deerma. Csupán 3,5 dl víz elég ahhoz, hogy akár 100 négyzetméter területet könnyedén felmossunk, szemben a többszöri megtöltést igénylő vödrös, hagyományos felmosóval szemben. Pehelysúlyú, mindössze 750 grammot nyom, egy tiszta mop fejjel akár a falakat is át moshatjuk vele, vagy például a fürdőszobában a csempét.

paa0284-1-2444-hjgh_eredmeny.jpg

A felmosó feje előtt 95 centiméter széles részre tudja kiszórni a benne lévő tartályból a vizet, amit egy kis tisztítószerrel könnyedén felmoshatunk. Nem arról van szó, hogy ezzel fogjuk kiváltani a jó öreg felmosót, de egy gyors általános felmosást könnyebben, egyszerűbben tudunk eszközölni.

paa0284-1-2444-b48b_eredmeny.jpg

paa0284-1-2444-cztc_eredmeny.jpg

360 fokos szögben képes fordulni a fej, így az éles sarkok vagy a kanapé kikerülése egyáltalán nem okozhat gondot. Rendkívüli, 2 literes mennyiségű vizet is képes feltörölni a mop feje, de ha már megtelne, vagy cserére szorul, sincs nagy gond, ugyanis egy apró mozdulattal egy másodperc alatt ki lehet cserélni. Nincs szükség elektromos áramra, csak összepattintjuk a 120 centiméter hosszúságú nyelét, töltünk bele vizet és már mehet is a porcicák megelőzése.

Amennyiben tetszett a felmosó, a termék csak 19.99$-ba kerül, ami mellé a szállítás ingyenes.

A Xiomi Mijia Deerma felmosót itt találod meg

 

Felmosó fejeket itt találsz hozzá 4 és nyolc darabos kiszerelésben

 

 ____________________________

 

Oukitel U23 mobiltelefon

oukitel_u23_1.jpg

A hardveres szempontokat nézve egy jól bejáratott MediaTek MT6763T processzort kapott a mobil. A művésznevén P23 jelzésű SOC már sok gyártó készülékekben is helyet kapott. Nálunk is járt már teszten több, ezzel a CPU-val szerelt mobiltelefon. A processzor a maga 8 magjával 2.0GHz-es maximális sebességre képes. A grafikus feladatok szerepét az ARM Mali G71 MP2 770MHz GPU-ra bízták. Egyáltalán nem fukarkodtak a memóriával, így a mobiltelefon árához képest megint csak azt vehetjük észre, hogy a társakkal ellentétben újra egy olcsóbb modellel készült az Oukitel. Memóriából 6GB mennyiséget kapunk, a belső tárhely mérete pedig 64GB, amit természetesen microSD kártyával is megtoldhatunk, így plusz 128GB méretű tárunk marad a képeink, videóink tárolásához.

oukitel_u23_5.jpg

Az Oukitel U23 kijelzője egy notchos, 6.18 colos és ennek megfelelően méretes felbontással, 2246 x 1080 pixellel rendelkező kijelzőt kapott. Az előlapra egy 8 megapixeles optikát szereltek, a hátlapon pedig egy 16+2 megapixeles optika kapott helyet, amivel videót maximálisan FullHD felbontásban rögzíthetünk.

oukitel_u23_4.jpg

Adatkapcsolatok terén sem szégyenkezik az Oukitel U23, hiszen a 800MHz-et is támogató GSM modem került bele, amivel így kihasználhatjuk a B20-as 4G hálózatok előnyét is. A mobil két nanoSIM kártyát fogad, vagy az egyik helyére egy microSD kártyát helyezhetünk be.

oukitel_u23_6.jpg

oukitel_u23_3.jpg

A hátlap alatt egy 3500mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, amit USB Type-C porton keresztül láthatunk el energiával. Igen, már az Oukitel is kezd átpártolni a Type-C portra. Olyan extrát is kapott, mint a vezeték nélküli töltés lehetőség, így a QI technológiát támogató töltőkkel, 10W teljesítménnyel tölthetjük fel az akkumulátorát. A hátlapon találjuk az ujjlenyomat olvasó szenzort, de arcfelismerő funkcióval is felvértezték az Android 8.1 rendszer futtató mobiltelefont, amin természetesen megtalálható a Magyar nyelv is. Így egy nagyon is korrekt középkategóriás mobiltelefont választhatunk a jelenlegi 210$-os áron. Viszont, ha már a cikket a Xiaomi mobiltelefonjaival kezdtük, meg kell említenünk az új Xiaomi Mi 8 Lite készüléket, amely a GBMPBF2 kóddal szintén 209$-ba kerül, amiben már Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik.

Az Oukitel U23 mobiltelefonját itt találod meg

 

Mint mindig, az EU priority Line szállítással most is áfa és vámmentesen rendelhető meg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7814405750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása