Xiaomi Redmi AirDots teszt - A kategóriában ötös!

2019. július 26. 08:28 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_redmi_airdots_1_of_1.JPG

A Xiaomi legolcsóbb TWS fülhallgatója körül sokak fejében nagy a bizonytalanság. A Xiaomi megint itt van egy fülhallgatóval, ami kiköpött mása a Xiaomi Mi AirDots-nak. De míg a Mi AirDots fehér színben kapható, addig a Redmi AirDots feketében. De csak ez a különbség kettejük között? Nem, sokkal több minden húzódik meg a háttérben.

Xiaomi Redmi AirDots & Mi Airdots

Ismerkedésemet a Xiaomi fülhallgatóival már pár évvel ezelőtt elkezdtem. A TWS vonalon viszont jelenleg három modellel rendelkezik a gyártó, amiből a középkategóriában szereplő Mi AirDots már járt nálunk, most pedig a legolcsóbb modellt, a Redmi AirDots került hozzánk.

 

Redmi AirDots - Kicsomagolás

Xiaomi Redmi AirDots (2 of 13)

A testvér, Mi AirDots árának majdnem feléért kapható az új modell. A költségcsökkentés már a csomagoláson is meglátszik. Nem kell rosszra gondolnunk, csak a középkategóriás modell hófehér csomagolása helyett most egy hosszúkás kék színben domináló papírdobozt kapunk. Benne a legszükségesebb tartozékokkal és az elmaradhatatlan Kínai nyelvű leírással, amivel sokat nem fogunk tudni kezdeni.

Xiaomi Redmi AirDots (10 of 13)

A kiegészítők sorát gazdagítja a külön csomagban található két pár gumiharang, mellettük pedig a Mi AirDots-nál már megismert kagylóformájú tok, amiben mágnes tartja helyükön a réz töltőlábakkal ellátott kis fülhallgatókat.

Xiaomi Redmi AirDots (12 of 13)

Xiaomi Redmi AirDots

Még egy külön átlátszó fóliát is kapott a tok, a fülhallgatók nyomógombjait is fólia védte és a töltőtüskék fülhallgató felöli oldalát is apró kék fülek védték. Külső megjelenésre és méretre is szinte megegyezik a két modell, egyedül a színük azok, amiről azonnal meg lehet különböztetni őket. Na meg persze a navigációs mód, hiszen az olcsóbb modell nem érintésérzékeny felületet kapott, hanem fizikai kapcsolót. Ez valakinek előny, valakinek hátrány. Egy biztos, hogy érintéssel vezérelni valamit sokkal könnyebb, mint a fülünkben lévő fülhallgató gombját nyomogatni.

Xiaomi Redmi AirDots

A töltőbölcső 300mAh kapacitású akkumulátort kapott, a fedél itt is megkapta a rugós mechanizmust, ami nem engedi még véletlenül sem kinyílni a tokot. A tok elején itt is a szabad szemmel nem látható, apró visszajelző ledet kapjuk, ami töltés közben pirosan, töltés végeztekor fehér színben világít.

 

Redmi AirDots – A nagy próba

 

Xiaomi Redmi AirDots (3 of 3)

A fülhallgatókat az első használat előtt feltöltöttem, majd jöhetett a telefonhoz való csatlakozás. Mivel Bluetooth 5.0 vevővel látták el a füleseket, visszafelé kompatibilis az összes Bluetooth verzióval is. Így kipróbáltam a telefonommal, az iPad táblagépemmel és a laptopommal is. Mindegyikhez gond nélkül lehetett csatlakozni és már mehettek is róla a muzsikák. A Bluetooth menüben Redmi AirDots_R néven találjuk meg a fülest. TWS fülhallgatóként minden vezeték nélkül történik, azaz vezeték nélküli a kapcsolat a telefon és a fülhallgató között, de a két oldal is vezeték nélkül kommunikál kábelek nélkül. Mindkét oldal kapott mikrofont is, így nem csak sztereó módban használhatjuk őket, hanem akár csak az egyik is a fülünkben lehet headsetként.

redmi airdots bluetooth

Ha kivesszük őket a tokból, automatikusan bekapcsolnak, amit a gomb alatt megtalálható apró LED fehér színével jeleznek, töltés közben pedig pirosan világítanak. Ha nem a töltőből kivéve használnák, akkor csak pár másodpercig nyomva kell tartani a bekapcsológombot mind a két oldalon és szinte azonnal felépítik egymás között a kapcsolatot.

A vezérlést úgy oldották meg, mint a Mi AirDots esetében. Ha elindítanánk vagy megállítanánk a zenelejátszást, akkor egyszer meg kell nyomnunk a fölhallgató gombját. A Mi AirDots egyik előnye itt tapasztalható, hiszen csak meg kell érintenünk a felületét a parancs kiadásához. Ezzel szemben itt a gombnyomáshoz erőt kell kifejtenünk, ami egyesek számára kellemetlen lehet, hogy ezáltal beljebb tolhatjuk a fülhallgatót a fülünkben. A zenét megállíthatjuk és elindíthatjuk, de nincs lehetőség például dupla kattintásra a számok léptetéséhez. Mert ez azonnal a Google hangasszisztenst nyitja meg, ahol hangutasítással adhatunk parancsokat. Így sajnos sem számléptetés, sem hangerőszabályzás nem végezhető el közvetlenül a fülhallgatókról. A gomb csak a hívások fogadására, letételére, illetve a play/stop módra használható.

Azonban meglepően kellemesen szól az árához képest. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen árú termékből ezt képes kihozni a Xiaomi. Szinte ugyanazt a hangminőséget tudja, mint a Mi AirDots, azzal a különbséggel, hogy a hangereje egy hangyányit gyengébb nála. De mivel laptopról hallgatva is 30-35%-os hangerővel használom a fülhallgatókat, így azt hiszem a maximális hangerőn már halláskárosodást szenvednék. Tényleg meglepő a kis füles hangja, azt már most mondhatom, ha valaki ebben az árkategóriában nézelődik a vezeték nélküli fülhallgatók között, az ne nagyon keressen mást. A hangja tiszta, nem kimondottan a mai modern „V” karakterisztika, de megvannak benne a magas hangok és a mélyek sem bújnak el. Kimondottan élvezetes volt egy akusztikus dal közben, amikor a bőgő elkezdett e fülemben mélyen búgni. Akkor pillantottam fel, hogy ez nem rossz….

A városi tömegközlekedésben is megállja a helyét, ahogyan a nagyobb testvére is. A kisméretű mikrofonok itt sem a szánk mellett, hanem a fülünknél kaptak helyet. Hangos, zajos helyeken lehet, hogy hátránynak számítanak, ahogyan a metrón is már jóval hangosabban kellett beszélnünk, hogy halljanak minket. A városban az utcán sétálva is többször telefonáltam róla. A vonal másik végén lévő felek sosem panaszkodtak, hogy rosszul hallottak volna. Buszon, metrón ülve azonban már tényleg kevésnek bizonyul a kis mikrofon érzékenysége.

Xiaomi Redmi AirDots (1 of 3)

Aki nem bungee jumping módban használja a fülhallgatókat, azoknak sportolás közben is jól jöhet, hiszen a futást bírja, illetve nem esett ki a fülemből egy rövidebb táv teljesítése alatt. Nekem az előre felhelyezett középső gumiharang volt az ideális. Akinek ez nem lenne megfelelő, az választhatja a mellékelt 2 pár közül az egyel kisebb és nagyobb verziót is.

A bölcsőben lévő fülhallgatók teljes feltöltése körülbelül 1.5 órát vesz igénybe, zenét pedig 3.5 órán keresztül képes szolgáltatni a beépített kis 40mAh kapacitású telep.

 

Redmi AirDots – Vélemény

 

Aki az alacsony árat részesíti előnyben, akkor egyértelmű, hogy a Redmi AirDots nekik készült. Persze van nála jobb is. A kategórián belül itt van a Mi AirDots és a konkurencia is bővelkedik ellenfelekben, elég csak körülnézni a BlitzWolf háza táján, ahol megannyi típusból választhatunk. A BW FYE3 fülhallgatója is nagyon jónak bizonyult.

Európai raktárból rendeltem meg a Redmi AirDots fülhallgatót, ami pár munknanap alatt meg is érkezett. Kínai raktárból 25.99$, európai raktából pár napos szállítással 27.99$-ba kerül a fülhallgató, de a kedvezmény kóddal 25.99$-re csökken, ami teljes mértékben megéri az árát!

Xiaomi Redmi AirDots

Kedvezmény kód: 3GIPTXU5

Xiaomi Mi AirDots

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5214980976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brail Kast 2019.08.04. 09:06:58

Mennyi a lejátszási ideje egy feltöltéssel?

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2019.08.04. 09:08:59

@Brail Kast: Szia!

Ahogy a cikkben is írtuk, a fülhallgató egy feltöltéssel kb. 3.5 órát bír.
süti beállítások módosítása