Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpa teszt

2019. október 04. 07:11 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_5v_150psi_elektromos_pumpa_teszt.jpg

A virágkorukat élő elektromos rollerek idején ki ne vágyna arra, hogy amilyen könnyen száguldhatunk egy ilyen kétkerekűvel, legalább olyan könnyen végezhessünk el más feladatokat is. A Xiaomi elektromos kerékpumpájával nem csak könnyen felfújhatjuk a leeresztett elektromos roller kerekét, de elboldogul a kerékpárok és autók kerekének felfújásával is. Ehhez csak ki kell vennünk az akkumulátoros eszközt a táskából vagy a csomagtartóból és már használhatjuk is. Ez az, amiben különleges a Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpája!

Ha épp defektet kapott az autónk kereke és ott van a csomagtartóban a pótkerék, de már rég kellett használnunk, valószínűleg nem ártana egy bele egy kis plusz levegő. Ha már a dolgok nehezén túlvagyunk és felkerült a pótkerék, akkor csak csatlakoztassuk a Xiaomi pumpáját a szelepre és percekkel később már folytathatjuk is az utunkat!

 

Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpa teszt – Kicsomagolás

 

A fehér színű doboz súlyának javát maga a termék adja, ami 430 grammot nyom. Kiegészítőként kapunk egy szövet zsákot, egy szeleptűt, egy szűkítő csonkot egy kínai nyelvű leírást (a termék egyszerűsége révén szinte nem is lesz rá szükségünk) és egy microUSB kábelt a töltéshez.

Markáns súly, fekete külső, masszív összeszerelés jellemzi az eszközt. Elöl egy kijelző, alul pedig az iPod Classic szerű gombkiosztás. Oldalt és alul rácsozott borítás, hiszen innen szívja a levegőt, alul egy kis ajtó alatt pedig a microUSB portot találjuk. Felülre került a lakatformát idéző 18 centiméter hosszú szár, amit ha kihúzunk a felső részből, az eszköz azonnal bekapcsol. Értelemszerűen, ha végeztünk a dolgunkkal és visszatesszük a helyére, az eszköz érzékeli azt és kikapcsol. Jó hír, hogy a cső végét egy menetes fejjel látták el, így könnyen rátekerhetjük azt a szelepre.

A gombokkal könnyű a navigálás. Csak húzzuk ki a felső részből az apró csövet és már be is kapcsol az eszköz

  • A felső és alsó gombbal a növelhetjük vagy csökkenthetjük a nyomásértéket,
  • A baloldali gombbal bekapcsolhatjuk a felül található LED lámpát,
  • A jobb oldali gombbal a menüben navigálhatunk. Itt előre beállítva kapunk pár értéket. Mint például kerékpár 45 Psi, motor 2.4 Bar, autó kerék 2.5 Bar, labda 8 Psi nyomás beállítás. Természetesen ezeket az előre beállított értékeket a plusz és mínusz gombokkal átállíthatjuk a nekünk megfelelőre. Tehát nem muszáj nekünk a motor vagy autó kerék előre beállított értékekét használnunk. Sőt, ha tudjuk a megfelelő nyomásértéket, akkor akár Psi, akár Bar értékben is megadhatjuk azt. A kínai nyelvű leírásban fel is fedezhetjük, hogy 1Bar=14.5038Psi.

 

Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpa teszt – A nagy próba

 

A gyári adatok szerint 0.2-10.3Bar, azaz 3-150Psi érték között használhatjuk. Minden esetben, de a Xiaomi M365 elektromos rollernél külön jó, hogy beállíthatjuk azt, mekkora nyomást szeretnénk a kerekekben. Ezáltal nem dörzsölődik ki a Xiaomi M365 gumi belseje az alacsony keréknyomás miatt. Ezzel elkerülve a sorozatos defektet, ami nálam is megvolt az alacsony nyomás miatt, azóta pedig már 4 Bar körüli értékre állítom be a pumpát.

A Xiaomi elektromos rollerhez mellékelt toldóval

A kis 8 colos kereket 1 percen belül felfújja. Egy 26 colos kerékpár kerekénél azért már érezhető az időbeni különbség, itt 1 egy perc 5 másodperc alatt fújta fel a kereket. De kíváncsi voltam, hogy ha leengedem az autó kerekét 0.8 Bar körülire és felszeretném fújni 2.3 körüli értékre, akkor az mennyi időt fog igénybe venni. Ehhez a művelethez 6 perc 25 másodpercre volt szüksége a Xiaomi akkus pumpájának. Ami valljuk be nem egy villámsebesség. De legalább, ha feleségünk a kis körömcipőjében kereket szeretne fújni, akkor felcsatlakoztatja a pumpát a szelepre és megnyomja a gombot. A jó hír az, hogy keréknyomás ellenőrzésére is használhatjuk. Ehhez csak csavarjuk fel a szelepre a csövet és a kijelzőn meg is jelenik a guminyomás mértéke.

Az alul található visszajelző LED információt ad az akkumulátor töltöttségéről is. A feltöltött állapotban fehéren világító kis lámpa 50%-20% között narancssárgára vált, 20% töltöttség alatt pedig pirosan világít. A beépített 2.000mAh kapacitású akkumulátort két óra alatt tölthetjük fel.

A gyári értékek szerint ez a kapacitás elég

  • 5db autókerék felfújására,
  • 6db motorkerékpár kerék felfújására,
  • 8db biciklikerék felfújására,
  • 41 db focilabda, levegővel való telepumpálására.

A teszt alatt, 100%-ra töltött akkumulátorral megpróbáltam egy régi defektesnek sejtett kereket felfújni, de szerencsétlenségemre az valóban lyukasnak bizonyult. Így utána jött egy autókerék, amit 0.8-ról 2.3 Bar értékre pumpáltam. Majd felfújtam egy kerékpár kerekét, a Xiaomi M365 elektromos rollerem mindkét kerekét és szerencsére ekkor még mindig nem villant fel a narancssárga, 50% akkumulátor kapacitást jelző lámpa.

Teljesen feltöltöttem a 2.000mAh kapacitású akkumulátorát, majd megint nekiálltam műveletnek, hogy 0.8Bar nyomásról hány alkalommal képes felfúni a kereket 2.3Bar-ra. A negyedik fújást nem volt képes befejezni, sajnos idő előtt lemerült. Papíron jól mutat ez az 5db felfújható autókerék, de ha 0-ról kell tele fújni levegővel, akkor valószínűleg csak 2 kereket tudnánk biztosan felpumpálni.

 

Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpa teszt – Vélemény

 

A Xiaomi terméke kerékpárokhoz, focilabdához, elektromos roller kerékhez tökéletes választás. De ha nagyon úgy van, akkor még az autónk kerekét is fel tudjuk fújni vele. Kis méret, akkumulátoros kivitel, így mindig velünk lehet. Nem csak a csomagtartóban, de a hátizsákban is, ha kerékpáros túrára indulnánk. Erre pedig kiváló a Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpája! Az eredeti, 82.99$-os (25.300 forint) árat a kedvezmény kóddal 53.99$-ra (16.500 forint) csökkenthetjük, ha felhasználjuk a BGMIPUMP1 kedvezmény kódot. Az EU Piority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg!

A Xiaomi 5V 150PSI akkumulátoros pumpát itt találod meg

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7215191004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása