Blitzwolf Micro USB kábel... Dugd be és megy

2016. június 10. 18:12 - nezdmitrendelszblog

Egy LG G4 mobiltelefon boldog tulaja vagyok immár tavaly október óta. Nagyon megvagyok elégedve a kis készülékkel. De ami egyszer elromolhat, az el is romlik. Na, nem, nem Ő róla van szó, sőt egyébiránt minden rendben van vele. De hányszor voltunk olyan helyzetben, hogy nem tudtuk megetetni szeretett telefonunkat mielőtt mi aludni tértünk volna, mert tönkrement a kis drágaságunk töltője, kábele?! Most tegyük kezünket a szívünkre... és ugye? Volt már ilyen. Ezt megelőzendő szereztem be egy Blitzwolf márkájú Micro USB-s kábelt.


Az Apple az Iphone 5 megjelenésével mutatta be Lightning csatlakozóját, majd 2014-ben az USB Implementers Forum, Inc. bemutatta az USB-C szabványt. A hiányzó űr kitöltésére (hogy az előbbi csatlakozók szimmetrikus volta miatti könnyebbség) szeretett és a mai napig sok helyen használt Micro USB-s csatlakozókon elérhető legyen, a Blitzwolf megalkotta saját kábelét. Érdekessége, hogy mind a gépünk/fali töltőnk USB portjába, mind pedig a telefonunk csatlakozó részébe a megszokottaktól eltérő módon fejjel lefelé is csatlakoztatható.


A csomag egy egyszerű, letisztult kis fehér papírdobozban érkezett, a gyártó logójával és a tartalmazott kábel képével ellátva. E kettő között pedig egy rövid szöveget olvasva hirdeti két oldalú voltát. Kibontva csak egy félbehajtott kis leírást találunk a termék mellett, ami felhívja a figyelmünket, hogy szerzeményünkre bizony 18 hónap garanciát vállal a gyártó. 




Kézbe véve tetszetős a harisnyázott borítás. A közepén felezett USB-A és a szokásostól eltérő Micro csatlakozó forma szinte azonnal elkezdi izgatni az ember fantáziáját, hogy kipróbálja. Kicsit nehezebben csusszan be a helyére, mint az átlag, de stabilan ott marad. Csak hosszabb használat után tűnt fel az is, hogy a csatlakozók végein (ahol az ember megfogja a kábel fejét) van egy vékony műanyag rajta, ami leszedhető, de nekem egyelőre rajta van, mert nem csúszik ki a kezemből, kicsit tapadós hatása van.



Specifikációk:
- 1 méter hosszúság,
- max. 480Mbps adatátviteli sebesség,
- 5V, 9V, 12V, max. 2.1A áramerősség átvitel,
- Qualcomm QC 3.0 kompatibilitás

Képek
Innen rendelheted meg (EU raktárból olcsóbb és hamarabb is megérkezik, 1300 Ft)

Kapható műanyag borítású is, illetve aki éppenséggel csak a számítógépével akarja összekötni a telefonját, nekik talán megfelelőbb a 0,2m hosszú verzió is. Nekem nagyon megtetszett. Olyannyira, hogy kinéztem magamnak egy 2m hosszúságú műanyag borítású verziót is. Azt hiszem, beszerzek egyet, ez pedig megy a fiókba tartaléknak :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1312064081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása