Ulefone Metal... Fémesség

2016. augusztus 27. 14:07 - nezdmitrendelszblog

Sokszor vannak olyan márkanevek, amiket az ember könnyen összekever. Vagy szánt szándékkal teszik ezt az okos vagy sokszor elgondolkodtatóan nem túl okos marketing gépezet agyafúrt tagjai, hogy a nem annyira tapasztalt márka iránt érdeklődő vásárló elhiggye, hogy ő bizony eredeti terméket vásárol. Vagy csak sugallni akarják, hogy ez is van olyan jó, mint a nevet elferdítve viselő gyártó. Ki emlékszik rá? De nekem erről egyből az ugrik be, mikor még az általános iskola padjait koptattam és megismertük a Budmil nevet, mint táska márkát, de valaki már a koppintott, talán jól írom a nevét annyi év után, Budvil táskával flangált. Na, de mindegy...


Korábban írtam az Elephone gyártó órájáról, ez pedig egy Ulefone telefon, név szerint Ulefone Metal. Itt kell megjegyeznem, hogy a két gyártónak semmi köze sincs egymáshoz, azt leszámítva, hogy mind a kettő Kína, Shenzhen (Sencsen) tartományában székel.


A telefon átlagos méretű 2.5D Gorilla Glass 3 védelemmel ellátott kijelzőjét, ami 5"-os és HD felbontású 1280x720 pixeles, egy fém ház öleli körbe, amit hátul fent és lent egy kis vékony csík szakít meg az antennák jobb vétele gyanánt. A telefon felső részén a hangszóró mellett baloldalt, a közelség és a fényérzékelőt találjuk, jobb oldalon pedig a kamerát. A kijelző alatt a szokásos Android vezérlő gombokkal találkozhatunk. A telefon jobb oldalán helyezkedik el a hangerőszabályzó és bekapcsoló gomb is. Alján jobb oldalt egy Micro USB foglalatot és egy mikrofont találunk. Maga a készülék 14.30 x 7.10 x 0.75 cm méretű. 


Belül egy 64 bites, négy magos MTK6753 processzor duruzsol 1.3 Ghz-en. E mellé 3Gb memória és 16Gb tárhely társul, mely 128Gb-ig bővíthető. A telefon Dual SIM képes, egy Micro SIM-et és egy darab Nano SIM-et képes kezelni Dual Standby üzemmódban. Előlapi kamerája 2MP, a hátlapra egy Sony IMX149-es szenzor került, ami 8MP-es. 


Nem utolsó sorban, a hátlapi villanó alá került egy ujjlenyomat olvasó is, ami mindig örvendetes hír annak fényében, hogy lassan minden alacsonyabb árkategóriájú telefon közé is becsúszik ez a feature, a hátlap alján pedig a hangszóró leledzik. WiFi-ből a 802.11 b/g/n 2.4GHz frekvenciát ismeri. Hálózat típusok közül pedig minden megtalálható benne:
- GSM 850/900/1800/1900MHz
- WCDMA 900/2100MHz
- FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz

Bluetooth 4.0, közelségérzékelő, fényérzékelő, gravitációs szenzorral is el van látva. Található benne egy hall szenzor is, ami érzékeli, hogy a telefon tokja nyitva van-e vagy zárva. Itt jegyezném meg, hogy a telefonhoz ajándékba kapunk egy kinyitható bőr tokot és egy kijelző védő tempered glass-t.
A telefon három színben érhető el, fekete, ezüst és szürke színekben. Az akkumulátor 3050mAh és nem cserélhető. A telefon fedélzetén Android 6.0 Marshmallow fut.


Ha mostanában kellene valami "olcsó" telefont vásárolnom, akkor elgondolkoznék ezen az ajánlaton. Nem túl erős processzor, de a mindennapokban megállja a helyét, 3Gb RAM azért nem rossz. Bővíthető a tárhely, Android 6.0 fut rajta, ujjlenyomat olvasóval van ellátva...
Ráadásként tokot és védő üvegecskét is kapsz hozzá, most ha sietsz jó áron eltudod csípni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3812064049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása