Xiaomi Hybrid fülhallgató teszt

2017. június 21. 08:15 - nezdmitrendelszblog

A szép hangú hibrid

 letoltes.jpg

Fejbe rúg és míg a földön fekszel kíméletlenül agyal tovább. Körülbelül így tudnám jellemezni a Xiaomi Hybrid fülhallgatóját, ha egy Guy Ritchie stílusú filmbe kellene helyeznem a mondandómat.

A korábban megrendelt BlitzWolf BW-ES1 fülhallgatója után sokan kérdeztétek, hogy mikor fogjuk kipróbálni a Xiaomi termékeit is ebből a kategóriából. Mondhatnám jogosan tettétek fel a kérdést, nem is értem, hogy az általunk is kedvelt márkából miért nem szereztünk be még egy darabot sem. Kapva kaptunk a lehetőségen, amikor megvásárolhattuk a Xiaomi Hybrid Headphone-t. És most tennénk fel a kérdést... Szeretnétek, ha még több Xiaomi fülhallgató teszt lenne? A válaszokat Facebookon vagy a cikk alá írhatjátok. Így neked is lehet befolyásod a blogon megjelenő cikkekre. A bátrabbak írhatnak e-mailt is a blog címére, ami a következő: nezdmitrendelszblog@gmail.com

A Xiaomi Hybrid annak köszönheti a nevét, hogy a fülhallgató egy hibrid felépítésen alapszik, ahol egy dinamikus és egy armatúrás meghajtó kapott szerepet. Egy kis kiegészítés, hogy mi is az az armatúra és a dinamikus meghajtó és mi ennek az összessége a hibrid megoldás.

Az armatúrás meghajtóban nem maga a mágnes mozog, hanem a mágnes tekercsbe helyezett kis fém tű. Általában élethűbb, tisztább hangot képes kiadni. Az egy armatúrás megoldás nem lenne elég erős egy fülhallgató használatához, így vagy többet helyeznek el egy fülhallgatón belül vagy kombinálják azt, lásd hibrid megoldás. A drágább fülhallgatóknál, kis mérete miatt több armatúrát helyeznek el egy driveren belül a megfelelő hangzás eléréséhez.

A dinamikus meghajtó egyszerűbb és olcsóbb megoldás, amely erős mélyeket képes kiadni. Ennél a megoldásnál a tekercs mozog és rezegteti meg a membránt. 

Hybrid megoldás: az armatúrás és a dinamikus házasítása, így megfelelő hangzáskép alakul ki a mély és magas hangok terén egyaránt.

 

Kicsomagolás

 

A kis fehér téglalap alakú dobozon belül egy átlátszó műanyag lap mögött pillanthatjuk meg a fülhallgatónkat. A csomagolás két végén feltűnik a "Hi-Res AUDIO" a "1MORE DESIGN" felirat mellett, illetve a másik oldalon a "DESIGN AWARD 2016" felirat hirdeti, hogy elnyerte az IF, azaz a International Forum Design GmbH formatervezési díját. Nem hiába az elismerés, tényleg jól néz ki, nincs rajta semmi sallang, a kidolgozás egyszerűsége teszi széppé, úgy, hogy figyeltek a fém anyagok textúrájára is, amik szemmel alig látható recéket kaptak. Nem utolsó sorban az egyszerű színek, a fekete és az ezüst, amit csak egy aranyozott csatlakozó tör meg, de ezt úgy sem sokszor fogjuk látni, hiszen ezt a fülhallgatót hallgatni kell és nem nézni.

dsc04494.jpg

A csomagolás hátulján eltávolítható perforált papír leszedése után bukkan fel egy kis fülecske, amin jelzi nekünk a gyártó, hogy ez a termék nem alkalmas az IOS rendszerű készülékeken a hangerő állítására. A dobozból kihúzva a belső részt, egy kínai nyelvű használati utasítással, egy kis csomagban három pár gumi haranggal, illetve magával a fülhallgatóval találkozhatunk, amire már feltettek nekünk egy pár plusz harangot. A belső plüss ágyból kiemelve tárul elénk a csomagolás elején látható apró fém fej többi része, amely tartalmazza ezt a hibrid meghajtós megoldást és itt tűnik fel, hogy nem is olyan apró, mint amire a dobozban látható részből először gondolunk.

dsc04498.jpg

dsc04503.jpg

A hangvető cső 45 fokban el van forgatva a driverhez képest, így kényelmesebb  a viselése es egy kis helyet is spóroltak vele. A fém borítású hangkeltők végét egy kis műanyag védi a sérülések ellen és vezeti a szimmetrikus kábelt. Onnan egy gumis borítást kapott, ami szintén óvja a kábel megtörése ellen, amely a fém recézett textúrájú hangerőszabályzóig fut, ami jobb oldalon kapott helyet. Onnan pedig harisnyázott borítást kapott, egészen a szintén fém fejű, aranyozott jack csatlakozóig. Nem hiszem, hogy gond lehet a kábel hosszával, hiszen 1.25 méterrel gazdálkodhatunk. Egyetlen sajnálatos hiba, hogy a doboz, amiben a termék érkezik nem használható tokként, így azt külön kell magunknak beszereznünk hozzá. 

 

A nagy próba

 

Hosszú idő után az eddigi legkényelmesebb fülhallgatóm, ahol az első perctől sem zavar a fülemben a gumi harang, a driver elhelyezkedése vagy a vetőcső hossza. Utóbbi a Blitzwolf-nál hátrány volt, nekem túl közel ült az egész a fülemhez. A gyárilag felhelyezett gumi harang pont jól illeszkedik a hallójáratomba, akinek ez nem lenne megfelelő, nekik további három párból S/M/L lehet választaniuk. Mindig is az volt számomra a negatívum, hogy ha hallójáratba dugható fülhallgatót használtam, hogy nagyon jó dolog, hogy kizárja a külső zajokat, de ez sajnos városban utazva hátrány is lehet, ha nem hallasz éppen egy mögötted dudáló autót vagy csak teljesen elzárva a külvilágtól nem veszed észre, hogy mi folyik körülötted. Nem szeretném dicsérni és ez a tipikus formája a kinek a pap, kinek a papné teóriának, de az általam használt harangokkal túl azon, hogy megfelelő mértékben kiszűri a külső hangokat, mégsem leszek süket a külvilág számára. Persze ezt minden ilyen típusú fülhallgatónál meg lehet oldani egy esetleges harang cserével, de jó, hogy itt pont egy olyan illeszték van rajta, amit magam is választanék a tartozékok közül. Buszon ülve hallani lehet a jármű alapzaját és alacsony hangerőn, halkan a melletted álló emberek beszélgetését is úgy, hogy ha közben feljebb veszed a hangerőt szépen megtolja egy kis energiával a dallamokat, de nem csinál vákuumot a füledben, mint egy jól lezárt ételtartó doboz, amin nem megy ki és be semmi sem. Nekem ez a fajta szabadság sokkal jobban tetszik, mint amikor teljesen "süket" vagyok a külvilág zajára. 

dsc04504.jpg

A kábel hossza teljes mértékben elegendő. A harisnyázott borítás kellőképpen rugalmassá teszi a kábelt, de ha nem tokban tároljuk feltekerve, akkor hajlamos összegubancolódni. A kezelőszervek gombjai meglepően könnyen benyomhatóak, de egy cseppet sem lötyögnek. A hangerőszabályzók belső felén, ahol a play/stop/számváltás funkciógomb található, a belső peremek egy kicsit ki vannak emelve, így határolva el ezt a gomb hármast egymástól. Szerencsére nincs kábel zaj és semmilyen sercegés/recsegés nem hallható a jack csatlakozó mozgatásakor.

dsc04509.jpg

Karakterisztikájának köszönhetően vannak olyan hangok, hangszerek, amiket jobban észre veszek egy zenében, mint más fülhallgatómmal. A Blitzwolf-nál jobban szól, nem erőlteti rád a basszust, de akinek arra van igénye az sem fog csalódni és csak azt veszi észre, hogy leviszi az ember fejét egy dobszóló, ha nagyon megbabrálja a hangszínszabályzót. Több magas hang is van benne, mint az előbb említett gyártó termékében, és szépen, de nem fülsértően csilingel, hanem még amögött is kellő tartalmat lehet felfedezni. A Sennheiser CX300-amhoz képest nem szól rosszabbul, sőt meg merem kockáztatni, hogy azonos szinten vannak vagy a Xiaomi talán még jobb is. És mindezt úgy, hogy a kínai gyártó terméke nem csak olcsóbb, de zene vezérlő gombok is helyet kaptak rajta. Egyedül a közép hangok azok, amik egy kicsit kevésnek tűnnek, de erre csak pár nap után jöttem rá, hogy aki Xiaomi telefonnal rendelkezik, annak ajánlatos bekapcsolni a fülhallgató beállításainál a Mi In-Ear Pro-t. Így már kezdenek előjönni az előbb hiányolt közép hangok is.

Mindent összevetve nem bántam meg a vásárlást, remek terméket alkotott a Xiaomi a 1MORE-ral karöltve. A pozitívumai között van az ára is, hiszen csak 15.99$-t kérnek jelenleg érte, így nem jön rá semmilyen adó sem. Ennyi pénzért pedig egy remek terméket kapunk.

 

Ha megtetszett a termék, itt megtekintheted

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot 

Kattints a megosztásra, hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412601793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása