Energia egy kis helyen - Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Power Bank 2 teszt

2018. március 29. 07:17 - nezdmitrendelszblog

20161019171709_74229_eredmeny.jpgEgy telefon töltése sokunknál úgy zajlik, hogy az esti lefekvés előtt feldugjuk a töltőre és reggel, a teljesen feltöltött mobilunkkal vághatunk neki a napnak. Igen ám, de mi van akkor, ha telefonunkat sokat használjuk és a jól hangzó „x” óra kijelzőidő és „y” nap maximális használati időre mi rácáfolunk és a reggel teletöltött akkumulátorunknak újra energiát szeretnénk adni már délben, vagy délután. Ilyenkor persze lehet a táska mélyére eldugott töltőnket keresni vagy kérni egyet a kollégánktól, de mi van akkor, ha olyan helyen dolgozunk, ahol nem megoldott az eszköz fali töltése úgy, hogy mindig mellette lehessünk, és ne azon aggódjunk, hogy mikor fog eltűnni a telefonunk, személyes dolgainkkal, családi albumostól. Vagy esetleg kirándulni megyünk, ahol tudjuk, hogy az erdő közepén nem fogunk egy elhagyatott konnektort találni. Ilyenkor jön jól egy hordozható külső akkumulátor, azaz power bank.

Hála a Xiaominak, nem hagynak minket cserben ezen a téren sem. A jól ismert gyártó megbízható termékei és mellé a korrekt árazás, meg is adja a kérdésre a választ, hogy miért ezt a terméket szereztem be. Korábban már vásároltam egy Xiaomi akkumulátort, ami szintén 10000mAh kapacitású, amit körülbelül 2 éve megvan már. És az a meglepő az egészben, hogy mind a mai napig remekül működik és nem nagyon vettem észre teljesítmény csökkenést ez alatt az időszak alatt.

 

Kicsomagolás

 p1000065.JPG

A power bank egy fehér lapos kartondobozban érkezett. Szemből a termék képét láthatjuk, hátul pedig jó pár információ mellett, mint például, hogy egy iPhone 6-os készüléket 3.7x tölthetjük fel a külső akkumulátorral. De itt találhatjuk meg a Xiaomi-tól megszokott eredet igazoló matricát is, amit, mint egy kaparós sorsjegyet le kell kaparnunk, hogy ellenőrizhessük az ott talált kódot a gyártó honlapján. Eredet azonosítás megtörtént, nem hiába mondjuk mindig, hogy megbízható áruházból érdemes rendelni, mint hogy kifogjunk egy olcsónak tűnő, de hamis terméket.p1000066.JPG

p1000067.JPG

A dobozban egy rövid kis leírást és egy fehér színű 30 centiméter hosszú kábelt találunk, így nem kell a telefon saját hosszú kábelével bajlódnunk, hogy az akkumulátorról töltsük a telefont. A power bank csatlakozók felöli oldala egy fehér papírral van leragasztva, hogy még véletlenül se sérüljön és ne menjen bele szennyeződés. Ezt eltávolítva máris megpillanthatjuk a csatlakozókat és a visszajelző LED-eket. A telep 13.00 x 7.10 centiméter méretű, vastagsága 1.41 cm, így jóval laposabb, de nyúltabb lett, mint az előző generáció, súlya 217 gramm. A korábbi pufók forma helyett ez az elvékonyított kivitel modernebbnek hat.

p1000076.JPG

p1000084.JPG

Két színben kapható, feketében és ezüstszínűben, nálunk a fekete verzió járt. Nem is mondanám feketének, hiszen fényben inkább sötét padlizsán-kéknek tűnik, ami véleményem szerint jobban áll, neki, mint egy sima fekte szín. Alumínium borítást kapott, amin csak a „Mi” logó látható. Az elején találjuk a szabványos USB portot, itt csatlakoztathatjuk a kábelünket, ha telefonunkat vagy bármely más eszközünket fel szeretnénk tölteni. Mellette egy microUSB port található, ezen keresztül tölthetjük fel az eszközt. Így csak a mellékelt kábelt kell megfordítanunk és nem az eszközről, hanem az eszközt töltetjük egy fali adapterről. A microUSB port mellett négy darab LED található, amely 25%-os leosztással villannak fel, attól függ, hogy mennyi energia maradt az akkumulátorban. Mellettük az egy pozíciós gomb található, ami az ismert Xiaomi minőségnek hála nem lötyög és pont síkban van az akkumulátor előlapjával.

p1000097.JPG

p1000096.JPG

 

A nagy próba

 

p1000101_1.JPG

Mivel ez a második generációs Xiaomi külső akkumulátor támogatja a gyorstöltést, ami azt jelenti, hogy őt is feltölthetjük a telefonunkhoz kapott gyorstöltővel, de ő is képes nagy mennyiségű áramot leadni, így a telefonunkat is olyan sebességgel tölthetjük fel, mintha a hozzá kapott fali gyorstöltőnket használnánk. Kimenetén 5.1V 2.4A-t ad le, de az feszültség 9V vagy 12V-ig is emelkedhet, ha az eszköz ezt támogatja, így maximálisan 15W-ot képes leadni, ami nem rossz egy akkumulátortól.

 

Töltsük fel maximumra

p1000653.JPG

Első dolgom az volt, hogy feltöltsem az akkumulátort. Így a referencia Blitzwolf gyorstöltést is támogató adapteréhez nyúltam. Tudni kell erről az eszközről, hogy képes szabályozni a kimeneti feszültséget és áramerősséget is, így minden telefonnal használható. Ha alacsony teljesítményre van szükség, akkor alacsony áramot küld az USB portján keresztül, ha nagy fogyasztóról van szó, akkor pedig rákapcsol, és csak száguldanak az elektronok. Ezt tapasztaltuk a Xiaomi akkumulátorával kapcsolatban is, hiszen nem állítottak valótlant az akkumulátorról, hogy 18W teljesítménnyel lehet feltölteni. Rádugtuk az USB teszterünket és valóban, 9V 2A teljesítménnyel töltötte az akkumulátort, ami nem semmi. Ahhoz, hogy a lemerült akkumulátort feltöltsük, kicsit több, mint 3 órára volt szüksége a Blitzwolf töltőjének.

 

Töltsük fel a telefonunkat!

Ha egy eszközt csatlakoztatunk hozzá, amit tölteni szeretnénk, meg kell nyomnunk a töltő gombját, hogy elinduljon az elektronok áramlása. Ha feltöltötte az eszközt, a töltés lekapcsol és elalszanak a LED-ek.  Nem kell attól sem félnünk, hogy bekapcsolva marad és lemerül, hiszen ha nem csatlakoztatunk hozzá semmilyen eszközt, akkor egy megadott idő után automatikusan lekapcsol. A töltöttségét a főgomb megnyomásával ellenőrizhetjük, ilyenkor mind a négy LED felgyullad és az akkumulátor kapacitástól függően láthatjuk a jelzett töltöttséget. A saját 3300mAh kapacitású telefonommal próbáltam ki a Xiaomi vékony külső akkumulátorát. Minden esetben hagytam, hogy 10%-ra merüljön le a telefon, utána tettem csak fel tölteni. A termék névleges kapacitása 10000 mAh. De ez olyan, mint a merevlemezeknél a GB/TB adat. A ráírt kapacitáshoz képes ott is kisebb értékkel találkozunk az átváltások miatt. A Xiaomi akkumulátorával 2.5x sikerült felötlenem a 3300 mAh akkukapacitással rendelkező telefonomat és telepumpálnom azt energiával. Mindezt úgy, hogy felismerte a készülékem maximális energia felvételét és 12V-ra kapcsolva, 15W teljesítménnyel töltötte fel azt. Így valóban olyan sebességgel tölthetjük a készülékünket, mintha a fali gyorstöltőnket használnánk. Gyorsan bele is gondoltam, hogy mivel a saját készülékemet 2-3 naponta töltöm, így a Xiaomi külső akkumulátorával egy hétig tudnám használni a mobilomat, ami azért nem rossz dolog.

Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 vs. Xiaomi 10000mAh Mobile Power Bank

p1000446.JPG

p1000426.JPG

Remek, masszív kis külső akksit rakott össze a Xiaomi. Szuper a minőség, az anyaghasználat, az összeszerelés. Az előző generációt alapul véve sokáig fogom használni ez a termék is, így már két 10000mAh kapacitású külső akkumulátorral vághatok neki az ismeretlennek. Szinte bármilyen kütyünket tölthetjük róla, ami USB portról kap áramot, legyen az telefon, táblagép, okosóra, drón, stb... Szerencsére nem kell mindenünket odaadnunk érte, hogy beszerezzük a Xiaomi Ultra-thin 10000mAh kapacitású Power Bank 2-ját. 25$-os áron mérik, de az ezüst színű verzió jelenleg akciós, így 16.99$-t kell érte fizetnünk.

Létezik belőle kisebb és nagyobb kapacitású, de még két USB porttal szerelt verzió is.

1501727984327192929_eredmeny.jpg

Az ezüst verziónak csökkentették az árát, így 16.99$-ba kerül

 Ma 16:00-tól a GBanniversary148 kóddal 14.99$-ba fog kerülni

Érdemes figyelni az időzített akciónkat is, hiszen hasonló kedvezmények lesznek a többi termékre is

Itt pedig a többi küldő akkumulátort találod

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5513780908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása