XIAOMI SOTHING 319 Cactus ultrahangos párásító teszt

2019. május 17. 07:57 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_cactus_parasito_header.JPG

Nem csak funkcionális termék, de egyben design elem is a meglepően alacsony árral rendelkező és energiatakarékos Xiaomi párásító, ami csak 4.400 forintba kerül!

Újra egy Xiaomi termék, és megint egy jó ötlet a gyártótól. A távfűtéses téli időszakban és a nyári melegben, a kisebb helyiségek száraz levegőjének párásítását hivatott megoldani az USB portról működtethető apró párásító. A jelenlegi kaktusz divatot folytatva a Xiaomi nem csak a jelenlegi Cactus párásítóval, hanem Cactus rovarirtóval is előállt, ám mi most az először bemutatott termékére voltunk kíváncsiak.

 

XIAOMI SOTHING 319 Cactus ultrahangos párásító – Kicsomagolás

 

A megszokott fehér színű dobozt látva meglepetten tapasztaltam, hogy a Cactus szériát követve a csomag belseje zöldre váltott. A beltartalom a kötelezőket hozza. Maga a termék, mellette egy (végre) angol nyelvvel is ellátott leírás és egy kis doboz, amiben a működéshez szükséges kábelt és egy tartalék vízszívó hengert találunk.

A Cactus, azaz kaktusz széria vonásait nehéz lenne nem észrevenni az ovális és valóban igazán kisméretű terméken. A 4.5 x 9.3 x 12 centiméteres méret meglepően kicsi. Nem hiába, nem egy komplett helyiség párásítását oldja meg az eszköz, hanem egy kisebb szobáét. A kis méret pedig azt a lehetőséget könnyíti meg, hogy az íróasztalon sem foglal el sok helyet, még a munkahelyünkön sem. Ezt a működést segíti elő az USB portos használat, így akár a számítógép, laptop USB portjáról is működtethetjük a Xiaomi kisméretű párásítóját. Az átlátszó víztartály 160ml kapacitású, a gyári értékekből vett adatok alapján, miszerint 30ml/h víz párásítására képes, így kicsivel több, mint 5 óra működésre elég a kicsivel több, mint 1.5dl vízmennyiség.

A párásító oldalán csak egy több funkciós gomb és a mellékelt USB kábel csatlakozója található. A kapcsoló rész úgy lett kialakítva, hogy ha bedugtuk a kábelt, még véletlenül sem tudjuk eltávolítani a víztartályt. A kaktusz design egyből szembetűnik a két kis növény imitáció által, mellettük csak az apró szórófej látható, amelyen keresztül a vízpára keletkezik.

Miért jó dolog az ultrahangos hideg párásítás?

A kis XIAOMI SOTHING 319 Cactus ultrahangos párásítónak köszönhetően nem meleg vízpárát használ, mintha egy fűtőszállal melegítenénk fel a vizet és azt fújná ki a légtérbe. Hanem egy magas frekvenciájú, gyors rezgéssel, szinte mikroszkopikus méretűre bontja szét a vízcseppeket. Olyan apró méretűre, hogy azonnal vízpára keletkezik belőlük.

 

XIAOMI SOTHING 319 Cactus ultrahangos párásító – A nagy próba

 

Annyira egyszerű az eszköz használata, hogy szinte nincs is szükség hozzá semmilyen leírásra. Csak meg kell töltenünk vízzel a tartályát (én a vízkövesedés megelőzéseképp nem csapvizet használtam, hanem palackozott vizet), bele kell helyeznünk a felső részt és már használhatjuk is. Csak csatlakoztassuk a kábel egyik végét a párásítóba, a másikat pedig egy USB portba és mehet is a párásítás. A szabványos USB aljaznak köszönhetően több lehetőségünk is adott. Használhatjuk a laptopunkról, számítógépünkről, külső akkumulátorról és a mobiltelefonunk töltőjéről is, de mivel korábban beszereztem egy olyan hosszabbítót az LDNIO személyében, amit USB porttal is ellátták, így végül ez bizonyult a legkönnyebb megoldásnak. Az USB teszternek köszönhetően lemértem a fogyasztását is és 5V mellett maximálisan is csak 0.25A volt az energiafelvétele, úgyhogy nem fog rámenni ingünk-gatyánk a villanyszámlára.

Az oldalán található gombbal indíthatjuk el a párásítást és ezzel is kapcsolhatjuk ki. Ha bekapcsoljuk az eszközt, akkor azonnal működésbe lép a több színben világítani képes világítás is, ami szép átmenetet biztosít a megjelenő színek között, így éjszakai hangulatvilágításnak sem utolsó. Természetesen használhatjuk csak hangulatvilágításként is az eszközt és bekapcsolhatjuk azt a fények nélkül is. Ehhez csak nyomva kell tartanunk a bekapcsológombot, ilyenkor az éppen adott megjelenített színnel kezd világítani, még egyszer hosszan nyomva pedig lekapcsolható a világítás.

A kis párásító a gyári adatok alapján egy 10 négyzetméter alapterületű helyiségben képes megfelelő hatékonysággal működni. Ezt természetesen ki is próbáltam, így először egy 8nm alapterületű helyiségben helyeztem el. A szoba páratartalmát a Xiaomi Mijia E-ink hőmérséklet és páratartalom szenzorral mértem. Az induló 47%-os értékről 30 perc alatt 51%-ra ugrott a helyiség páratartalma. Mivel általában nem csak egy kis szobában használná az ember az eszközt, ha már szert tett rá, ezért kipróbáltam egy nagyobb alapterületű helyiségben is, ami már körülbelül 12 négyzetméteres. Itt már jóval nehezebben oldotta meg a helyiség párásítását. Közel 1 óra alatt változott a szoba páratartalma 2, azaz kettő százalékot. Ezek alapján, ha egy kis helyiségbe szánjuk, akkor megfelelő hatásfokkal képes működni a kis szerkezet. Ám egy nagyobb szoba levegőjét nem képes kellő hatékonysággal párásítani, oda már egy nagyobb eszköz beszerzése ajánlott. Ám, ha a számítógép mellett dolgozunk és a kis eszközt magunk mellé tesszük, akkor saját magunk számára a belélegzett levegő természetesen párásítva lesz valamennyire, de egy nagy helyiség páratartalmát már nem tudja érdemben emelni.

Hiába kicsi és olcsó a XIAOMI SOTHING 319 Cactus, egy kis alapterületű helyiségben jó használatot tesz. A hangulatvilágítás jópofa dolog, a használatot tekintve, ha egy 8-10 négyzetméternél nagyobb alapterületű helyiséget szeretnénk párásítani, akkor válasszuk a Xiaomi egyik nagyobb teljesítményű párásítóját.

A XIAOMI SOTHING 319 Cactus párásítót itt találod meg

Amíg él a kód, a 098468 kupont felhasználva 10.55$-ra csökkentehető az ár!

 

Ide kattintva megtalálható az összes Xiaomi párásító 2.600 és 65.000 forint között, amik az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetőek meg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6514830748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása