Xiaomi 1MORE Piston 1M301 teszt

2019. június 14. 16:33 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_1more_piston_1m301_header.jpg

A Xiaomi Piston szériája mindig is a megfizethető áráról és a minőségi hangzásról volt híres. Már régóta kiszerettem volna próbálni a fülhallgatójukat, hiszen az amerikai székhelyű 1MORE gyártó és a Xiaomi remek párosítás a minőségre!

 

Xiaomi 1MORE Piston 1M301 – Kicsomagolás

Xiaomi 1More Piston (1 of 12)

Olyan gusztusos csomagolást talált ki a gyártó a fülhallgatójához, hogy le a kalappal előtte. Ebben a 22$-os ársávban nem találunk hasonlót. Már a dobozt látva és kibontva is elismerő szavakkal illethetjük a terméket. A külső házat lehúzva egy fekete dobozt kapunk, aminek a fedelét leemelve egy apró ezüstszínű csíptetőn akad meg azonnal a szemünk. Mellette egy fóliába bújtatva találjuk az igen gusztusos belső elrendezéssel felhalmozott kiegészítőket.

Az átlátszó műanyag fedél alatt a fülhallgató bújik meg. Nem is bújik, hiszen azonnal az arcunkba tolják a fülhallgató párt és a kezelőszervet, aminek piros színű harisnyázott kábelét felcsavarva találjuk meg a gumi tartóban. Kiemelve a fülhallgatót, a dobozban szépen katonás sorrendben találjuk a három pár, különböző méretű gumiharangot és magán a fülhallgatón is helyet kapott egy. A dobozban még egy részletes leírás foglal helyet és a 1More piros színvilágával megegyező kisméretű doboz, amiben a már említett ezüstszínű csíptető foglal helyet. Mellette egy nagyon kellemes tapintású, gyártó nevével fémjelzett szövet tasak.

Xiaomi 1More Piston (1 of 1)

A Xiaomi 1MORE Piston 1M301 kábele 1.25 méter hosszú, a 90 fokban fordított 3.5 milliméteres jack csatlakozótól a harisnyázott, ugyancsak piros színű kábelt találjuk, ami gumiborításúra vált a jobb és bal fülhallgatóhoz érve. Jobb oldalon találjuk a három gombos kezelőszervet, amin egy mikrofon is helyet kapott. A gombok nem kattannak hangosan, minden funkció elérhető róla, a hangerőszabályzás, play/stop és a szám léptetése is. A mikrofon hozza a kötelezőket, nem kell a szánkhoz tartani, hogy a hívó fél is jól halljon minket. A Piston háza fémből készült, a driver fém borításán is megtaláljuk a gyártói logót, a hangvető cső itt is 45 fokban van elforgatva a kényelmesebb használat érdekében. Nagyon jól néz ki ez a fekete-piros kivitel, hogy itt-ott még fémmel is találkozunk a driver házon és a jack csatlakozón is.

 

Xiaomi 1MORE Piston 1M301– A nagy próba

 

A Xiaomi 1MORE Pistont a Xiaomi Mi IV Hybrid fülhallgatóm miatt vásároltam. Annyira jó ár/érték teljesítménnyel rendelkezik a hibrid verzió, hogy kíváncsi voltam mit tud a 1M301. Már 2 éve megvan a Mi IV Hybrid, de még mindig olyan, mintha most vettem volna ki a dobozból. De az ördög sosem alszik, így kíváncsi voltam mit tud a Xiaomi & 1More házasítás kihozni egy ugyancsak olcsó fülhallgatóból. A 3.5mm-es csatlakozónak köszönhetően mobiltelefonnal, táblagéppel és a laptoppal is használhatom. Szeretem a Xiaomi AirDots fülhallgatóját is, de jobban kedvelem a vezetékes megoldásokat. Így számomra ez fontos volt, hogy bárhol, bármikor használhassam.

xiaomi 1more piston 1m301_3

A gumiharangok közül nekem a fülhallgatón található méretű volt a megfelelő, így nem is váltottam át másra. A Mi IV Hybrid, mintha puhábban ülne a fülemben, de hosszabb távon sem zavaró a Piston viselése. A fülhallgató adatai a következők:

  • Érzékenység 99dB
  • Impedancia 32Ohm
  • Frekvencia 20-20.000Hz

A tesztet a OnePlus 5T mobiltelefonommal végeztem, hiszen ezen még meghagyták a fülhallgató csatlakozót. A teszthez segítségül hívtam házon belülről a már említett vezetékes Xiaomi Mi IV Hybrid és vezeték nélküli Xiaomi AirDots fülhallgatókat. A teszt előtt minden fülhallgatómat szoktam egy kicsit járatni. Majd jöhetett a teszt a PowerAmp lejátszóval, ahol természetesen minden equalizer és hangzásjavítás kikapcsolva, tiltva volt. Hangját nem mondanám kifejezetten „V” karakterisztikájúnak, nem kapunk kimagasló csúcsokat sem a magasak sem a mélyek terén. A közép hangokat egy kicsit keveselltem. Szeretem azt is, ha egyes magas hangok úgy emelkednek, hogy majdnem csilingelnek, de mellette legyen hely a mély hangoknak is. Akinek fontos a „V” karakterű hang, azok egy kicsit módosíthatják a hangszínszabályzót. A Xiaomi 1MORE Piston meghálálja a gondoskodást és olyan mélyek képesek előtörni belőle, hogy csak na! Képes mosolyt csalni az arcunkra, ha egy kis dübörgésre vágyunk, kétség sem fér hozzá, hogy van tartalék a fülhallgatóban.

Xiaomi 1More Piston (1 of 1)-2

A háttérben megbúvó hangokat azonban nem fedi fel teljes egészében. Itt a Mi IV Hybrid jobbnak bizonyul és jobban különválnak a megszólalni kívánó hangok is. Míg a Piston esetében sokszor egy térben helyezkednek el ezek. Az AirDots bár jóval drágább modell, de a tesztjében is írtam, hogy körülbelül a Hybrid szintjét képviseli. Viszont a 1MORE Piston-nal van egy szinten a Xiaomi vezeték nélküli megoldása. A Xiaomi 1More Piston megjelenése első osztályú, de a hangja a másodosztályba sorolja. Ha nem 30 percig a fülemet hegyezve hallgattam volna különböző zeneszámokat a két fülhallgatóval, nem jöttem volna rá a különbségre. Sőt, amíg csak az új Pistont használtam az első pár napban, a korábbi fülhallgatómat száműzve egy időre, nem is gondoltam arra, hogy más hangja lenne. Hát ennyire kevés a különbség és sok a hasonlóság a két termék között.

Ha ajándéknak szánjuk, akkor egy igazán különleges termékkel ajándékozhatjuk meg ismerősünket. Ha a Xiaomi Mi IV Hybrid utolsó ismert árát nézzük, akkor magasabb, mint amennyiért most a 1More Piston kapható, de tisztábban is szól nála. Nem rossz a Xiaomi 1MORE Piston 1M301, így a 22$-os ár teljesen reális érte. Ha ezért az összegért kellene fülhallgatót vásárolnom, akkor nem is választanék mást.

Aki a hibrid, dinamikus és armatúrájú házasítással rendelkező fülhallgatót keres, azoknak a Xiaomi még most is kínál megoldást Xiaomi Hybrid 2 és Hybrid Pro termékeivel.

 

Támogasd az oldalt azzal, hogy ha Google Chrome böngészőt használsz, telepíted a támogatói plugint. Használd a kiegészítést a Google Chrome böngésződben, ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

A böngésző plugint itt találod meg

 

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6814893686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása