Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitool teszt - Szerszám a zsebben

2019. október 18. 10:30 - nezdmitrendelszblog

zeblaze_hybrid_12_of_15.JPG

Fura egy jövevény a Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitool, hiszen egy olyan termék van most a kezemben, amit a gyártó leányvállalata készített. Mivel az utóbbi időben egyre többet vagyok kint a szabadban és általában mindig a legváratlanabb pillanatokban kellene egy csavarhúzó vagy kés, ezért úgy döntöttem megvásárolom a  Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitoolt, hogy elmondhassam, milyen vele az élet.

 

Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitool – Kicsomagolás

 

A külsőre nem fordítottak nagy figyelmet, egy újrahasznosított kartondobozban érkezett a szerszám. A multitoolhoz tok is jár, amit az övünkre is felfűzhetünk. A cordura anyagból készült tok vízlepergető, nagy szakítószilárdsággal rendelkezik és kopásálló. A patentzár masszív darab, így tuti nem fog kinyílni magától.

A szerszám fekete-piros színekben pompázik. El is képzeltem egy vad álmomban, ha a Ferrari kiadna egy terepjárót, simán lehetne szériatartozék hozzá ez a szerszám. A leírás szerint a kés acélból készült, ami meg is magyarázza a 280 grammos súlyt. De azért a köztes merevítéseket és itt-ott egy két borítóelemet műanyaggal pótoltak. Az összecsukott állapotban 10.8 x 3.8 x 2 centiméteres mindenest 13 in 1 termékként hirdetik, azaz jó néhány szerszámot megtalálunk majd rajta. Felépítése nem szimmetrikus, de jól áll neki ez a különleges forma és így jobban kézre is áll. A külső borítás matt festést kapott, alapesetben nem mondanám csúszósnak a felületét, addig, amíg el nem kezdünk dolgozni vele. Izzadt tenyérrel már csökken a tapadás érzés és itt-ott már csúszóssá válhat.

Ezeknél a szerszámoknál sokszor nehéz értelmezni, hogy mi mindent találhatunk rajta. Valószínűleg sokszor vannak úgy egy gyártónál, hogy megmondják, ennek és annak kell rajta lenni. Így végül kiokoskodják, hogy ez a kés nem csak kés, hanem még legalább 13 funkcióra képes. Ilyen a szerszám hevedervágóra (legalábbis nevében ráillesztett feszítővas), amit nem igazán tudtam értelmezni, hogy ez hol lenne feszítővas. Így inkább maradjunk a 12 szerszám mellett, az is szép szám.

   

Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitool – A nagy próba

 

Amit a legtöbben fognak használni, az valószínűleg a kés lesz, ami 7.1 centiméteres pengehosszúsággal rendelkezik. Nem egy nagydarab, de legalább van. Szerintem teljesen feleslegesen onthattam volna róla  az olyan képeket, hogy milyen könnyen tudok feldarabolni vele egy A4 méretű papírlapot. Igen, a terméket még erre is használhatjuk. De azért én megfogom élezni azt a pengét, mert nem tűnt túl élesnek.

A zárszerkezet liner lock módon zárható, azaz a kés kinyitása után bepattanó nyelvet kell eltolnunk, hogy visszahajthassuk a pengét a helyére. Csak ez a penge kapott zárat, így a többi funkciónál oda kell figyelnünk, nehogy véletlenül visszacsukjuk azokat használat közben. Ha már a rövid pengéknél tartunk, van itt nekünk egy fűrész is, ami még a késnél is rövidebb, 4.5 centiméteres pengehosszúsággal rendelkezik. A következő fenyőfánkat nem ezzel fogjuk kivágni karáncsonyra az erdőben, de legalább ezt is kapunk a szettben. Használható, egy szavunk sem lehet, a fogak kellően élesek és erősek, bár a pengehosszúság nem túl sok.

Gondolom, nem kell bemutatnom az üvegnyitót, a körömreszelőt. Jó hír, hogy van lapos és csillagcsavarhúzó. Utóbbi a fogó nyeléből varázsolható elő, így a kerékpárunk kilazult csavarját is betekerhetjük vele a helyére. A fogó drótvágó része nem túl erős. Ne várjuk el tőle, hogy majd drótvágóként használjuk, hogy bejussunk vele a szomszéd kertjébe. Azonban a fogó része egész jóra sikeredett.

Ezeket találjuk meg a szerszámon:

 

 

Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitool – Vélemény

 

Milyen lett a Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitool? A kötelezőket hozza, persze nem csillagos ötös kategória, de ezért az árért, amennyiért beszerezhetjük, teljesen jó vétel. Ha nem Bear Grylls-ként szeljük át az ismeretlent, akkor a hétköznapokban megállja a helyét. Persze nem vált ki egy fafűrészt, egy hosszú pengéjű kést és nem is ezzel fogunk több száz méternyi rézkábelt azonos hosszúságú darabokra szelni. De, mint ahogy már említettem, a hétköznapokban nem rossz, ha ott van nálunk a táskában. A pengék nem lötötyögnek és én el tudtam volna képzelni rá még egy konzervnyitó fejet is. Persze találni nála jobb terméket is, de 3.200 forintos ár nem vészes érte, így mindig nálam lesz, ha megyek valahová.

A Xiaomi HUOHOU GHK-LP91 multitoolt itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6115231088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása