Bluetooth FM transmitter... Hallasd a hangod

2016. június 14. 18:08 - nezdmitrendelszblog

Nem lehet mindenki vájt fülű, tehát ha te sem vagy az, akkor jó helyen jársz. Ha pedig az ellen tábort erősíted, tehát kifinomult zenei hallással rendelkezel… nos, igazából akkor sincs miért abbahagynod az olvasást. Már csak azért sem, mert ez a poszt nem a zenéről fog szólni, de nagyban köze lesz hozzá. (Kicsit felcsigáztalak, mi?)



Képzeljünk el egy autót, egy embert, egy mobiltelefont. Hogy mi a közös bennük? Hát ez az, semmi. Illetve amíg be nem szereztem ezt a kütyüt, az égvilágon semmi nem volt. Ez pedig egy Bluetooth-os, FM transzmitter.

Hogy mi is az a transzmitter? Gondolom, sokan ismerik azt a korszakot, amikor az MP3 formátumú zenéinket CD lemezre írtuk és azt hallgattuk az autóban. Ámbár, mivel a fejlődés sehol sem állt meg, a mi esetünkben, ez az eszköz a csatlakoztatható adathordozókról képes zenei formátumokat lejátszani URH rádió frekvencián keresztül, amit autórádiónk segítségével fogni tudunk és így pendrive-ról, memóriakártyáról vagy akár telefonunkról is tudunk zenét hallgatni az autónkban.

Eddig ez rendben is volna, ilyet már mindenki látott 5 évvel ezelőtt is. Na de amikor megláttam magát a bűvös „Bluetooth” szót a kütyü nevében, kicsit elgondolkoztam, hogy új szintre emeli az élet megkönnyítését. 2 in 1, azaz, kettő az egyben, zenelejátszó és mobiltelefon kihangosító a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Na, ez már döfi, gondoltam. Hát megrendeltem.

Ahogy az lenni szokott, szokásos nylon borítékban érkezett, azon belül, az elmaradhatatlan, idegnyugtatóként is jól működő buborék csomagolás. Mellette egy kis leírás és egy távirányító kapott helyet. A távirányítóról csak annyit, hogy minden elérhető funkció szerepel rajta, a hívás fogadás/elutasítás, szám léptetés/indítás/megállítás, hangerőszabályzás. De soha nem fogom használni, ugyanis pontosan be kell célozni vele a kütyü felső részén található infra vevőt, pláne vezetés közben nem hiszem, hogy ezzel szórakozna az ember, főleg hogy az egész egység ott van melletted bedugva a szivargyújtóba. Maximum a hátul ülő gyerkőcnek lehet élvezetes (neked nem annyira), hogy másodpercenként váltogathatja a számokat.



Küllemre semmi extra, mindenféle extra csicsa mentes kinézet. Szivargyújtós vég, egy soros LED kijelző, előlapi kezelőgombok. Jobb oldalán MicroSD kártya foglalatot, bal oldalán egy apró lyukat a mikrofonnak, alján pedig egy USB portot találunk, amibe pendrive-ot dughatunk, vagy egy kábel segítségével a telefonunkat is tölthetjük. A kijelzőn olvasható a „blu” (Bluetooth) szó, ha kapcsolódásra képes az eszköz. Ha összekapcsolódott telefonunkkal, ami „Car Kit” néven szerepel a fellelhető eszközök listájában, egy dallam kíséretében női hang jegyzi meg nekünk, hogy párosodtak készülékeink. Ezek után már nincs semmi akadálya, hogy a következő hívást az autó hifi-jén keresztül hallva bonyolítsuk le. Ha pedig ez megtörténne, a transzmitter kijelzőjén szépen lassan beúszik a hívó fél telefonszáma egy csengetési dallam kíséretében és angolul elkezdi mondani egyenként a hívószám karaktereit. Mindezt úgy, hogy mire a végére érne a felolvasással, addig a hívó fél lerakja a telefont.

Most térnék vissza a bevezetőre, amit korábban írtam és sajnos egy kicsit el is szomorított. Ne keressetek mélyeket… Tehát ne, felesleges, nem kell. Hagyjátok csak szegényt, hogy tegye a dolgát, ahogy tudja. Ugyanis, ha pendrive-ról, vagy memóriakártyáról játszol le számokat, akkor elég gyér hangot képes produkálni, elvész a zene dinamikája. De nem szabad csüggedni, ha Bluetooth-on keresztül akarod hallgatni kedvenc előadódat, akkor egy kis szerencséd lehet, ha hozzányúlsz a zenelejátszód equalizerjéhez. A számok váltását, a hívások fogadását és elutasítását mind az eszköz kezelőgombjáról, mind pedig telefonunkról vezérelni tudjuk.



Ami egy kicsit pozitívan meglepett, de aztán úgy voltam vele, hogy hát miért is ragadtattam el magam annyira tőle, hiszen ennek így is kellene működnie. Csak ha az ember kínai dolgot vásárol, akkor tudja, hogy sokszor nem úgy működnek a dolgok, ahogy azt elvárná. Mégpedig, amikor a MicroSD kártyáról hallgattam zenét, meglepődve tapasztaltam, hogy mikor hívtak, szépen lekapcsolta a zenelejátszást és a folyamatos bluetooth kapcsolat alatt már ki is hangosította a telefonomat az autó hifijére. Meglepődtem, na. Azt hittem, ha ilyenbe futok bele, akkor nekem kell majd a zenét leállítani, telefonnal kapcsolódni, stb… De mindent megtett magától.
Egy szó mint száz, nekem nagyon tetszett, ennyi pénzért szerintem nagyon megéri.

Innen rendelheted meg (átszámolva kb. 1600 Ft-ért)

Specifikációk:
- hívás/zene kihangosítása az autó hifijén,
- audió lejátszás pendrive és MicroSD kártyáról,
- MP3, WMA fájl támogatás,
- telefon töltésének lehetősége,
- függőleges irányba forgatható fej,
- távirányító
Szólj hozzá!
Címkék: usb micro sd

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1612064077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása